Teraz jest Wt wrz 07, 2010 6:50 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Tytuł: Singiel najnowszej z płytki O.S.T.R.'A "Tylko dla dorosłych"
Nieczytany post Nowy postNapisane: Wt sty 19, 2010 10:22 am 
Napalony forumowicz
Napalony forumowicz

Tekstowo to najbardziej hardcore'owa płyta w dyskografii O.S.T.R. i powrót do stylu z jego pierwszych albumów. Płycie towarzyszyć będzie komiks autorstwa Grzegorza "Forina" Piwinickiego. Komiks jest uzupełnieniem płyty, choć w takim samym stopniu płytę można uważać za soundtrack do komiksu.

O.S.T.R.: "Pomysł na płytę dojrzewał przez ostatnie 6 lat. Pierwszy raz pisałem teksty według z góry obranego scenariusza. Nie mogłem sobie przez to pozwolić na jakikolwiek brak konsekwencji w pisaniu tekstów. Starałem się stworzyć album w konwencji jakiej wcześniej nie było. Ze względu na oryginalność projektu chcielibyśmy resztę szczegółów zachować w tajemnicy do samej premiery... By znaleźć odpowiednią ilość brzmień przekopałem około 1000 polskich i nie polskich płyt winylowych, co tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że dobre winyle są wśród nas na wyciągnięcie ręki."

Od strony technicznej płyta powstawała na bardzo zróżnicowanym sprzęcie: Yamaha RM1X, Yamaha Motif, Nord Lead 2X, Moog Little Phatty. Ze względu na brzmienie, jako sekwencera użyto stację Akai MPC 5000. Autorem wszystkich cutów jest oczywiście DJ Haem (jedyny gość na płycie).

Album będzie wydany na niezwykle wysokim poziomie edytorskim, zarezerwowanym do tej pory dla limitowanych wydań kolekcjonerskich. Klasyczne plastikowe pudełko z krążkiem, oraz odrębnie wydrukowany komiks schowane będą razem w sztywnym tekturowym gift boxie... ale to tylko część niespodzianek jakie czekają na nabywcę "Tylko dla dorosłych"...

Premierze płyty towarzyszyć będzie równie bezprecedensowa trasa koncertowa "Tylko dla dorosłych". Gościem blisko 3 godzinnych występów O.S.T.R., DJ Haema i ŁDZ Orkiestry będzie Cadillac Dale (Detroit USA).

19-03 Warszawa Stodoła
20-03 Katowice Mega Club
21-03 Wrocław WZ
25-03 Łódź Wytwórnia
26-03 Kraków Studio
27-03 Poznań Eskulap
28-03 Gdańsk Parlament

http://asfaltshop.pl/ostr-tylko-doroslych-p-212.html

http://www.youtube.com/watch?v=yJnCzzGAXVE&feature=sub

źródło: http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1263896640

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Singiel najnowszej z płytki O.S.T.R.'A "Tylko dla dorosłych"
Nieczytany post Nowy postNapisane: Wt sty 19, 2010 2:25 pm 
po tym co uslyszalem w tym singlu boje sie co bedzie dalej dzialo sie na tej plycie :) czekam

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Wt sty 19, 2010 4:06 pm 
Mały bolec
Mały bolec

Zapowiada się bardzo bardzo bardzo dobry album,
jak zapowiada to singiel :03:

To teraz czekamy do 26.02 - usłyszeć cały
do 26.03 - usłyszeć na żywca w "Studio" :07: :P

MARTENZYT - przesycony roztwór węgla w żelazie (alfa) utworzony podczas bez dyfuzyjnej(martenzytycznej) przemieniany austenitu.

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Wt sty 19, 2010 8:13 pm 
Zguba
Zguba

jak włączyłam to mnie w krzesło wgniotło, zacytuję pewnego kolegę 'rozpruło wnętrze i rzuciło mną o ścianę' .
genialny track !
ten album zawładnie całą Polską, Europą, Światem !
Ostry Mistrz !
Śpij spokojnie :) .

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Wt sty 19, 2010 10:43 pm 
Znalazłem... Wyczekałem i po raz kolejny się nie zawiodłem. Nigdy nie zawiodę! Złapałem się za głowę jak poszedł ten track... Jestem pod ogromnym jego wrażeniem, a co dopiero jak wejdzie w ucho cały album... Dzięki takiemu talentowi - On to robi, ja to biorę i zawsze będę brał!
Dzięki dzięki dzięki - dozgonne. Pozdro z M.Północnego.

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Śr sty 20, 2010 12:46 pm 
Gówno prawda. Śpij spokojnie nie robi wielkiego wrażenia. Dobry numer bo dobry ale szału nie ma. I nie ma się co oszukiwać, że jest to WYJEBANE W KOSMOS ITP. Chyba że podnieca was sam głos Adama ;-)

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Śr sty 20, 2010 5:43 pm 
Nie no po prostu go kocham za to co robi!!! Mnie już wgniotło w fotel i już powiedziałem ja pierdole a jak przeslucham całą plyte to nie wstane z fotela. Oster jest mistrzem!
No a przypominam!! 26 luty empik wita nawał fanów Ostrego a empikowi radźmy żeby było otwarte 24h!

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Śr sty 20, 2010 6:54 pm 
Zguba
Zguba

Mi się numer bardzo podoba i biorąc pod uwagę to, że wg. mnie te numery na single są zawsze dziwnie dobierane (jak dla mnie na tle całej płyty wypadają gorzej) to zapowiada się bardzo udany krążek. Pozdro!

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Śr sty 20, 2010 8:49 pm 
Mały bolec
Mały bolec

gość napisał(a):
Gówno prawda. Śpij spokojnie nie robi wielkiego wrażenia. Dobry numer bo dobry ale szału nie ma. I nie ma się co oszukiwać, że jest to WYJEBANE W KOSMOS ITP.

Nie wiem dlaczego tak sądzisz, pracował nad tym 6lat i można powiedzieć że to "nie jest wyjebane w kosmos". Nawet jeżeli Ci się naprawde nie podoba, to doceń prace i wysiłek..

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Śr sty 20, 2010 9:09 pm 
Pamiętam, jak kilka lat temu czytałem, że OSTR pracuje nad płytą na jakiej wszystkie kawałki układać się będą w kryminalną historię. Jednak prawda:D

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Cz sty 21, 2010 11:32 am 
Ziombel
Ziombel

Groncu napisał(a):
Mi się numer bardzo podoba i biorąc pod uwagę to, że wg. mnie te numery na single są zawsze dziwnie dobierane (jak dla mnie na tle całej płyty wypadają gorzej) to zapowiada się bardzo udany krążek. Pozdro!

dokładnie tak... np. "po drodze do nieba" mnie nie zmiazdzylo ale cale ocb wrecz przeciwnie ;)

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Cz sty 21, 2010 11:50 am 
Napalony forumowicz
Napalony forumowicz

Ja uważam troszeczke jak "gość" kawałek dobry ale nie jakiś miażdzący troche sie zdziwiłem jak przeczytałem tyle postów z takim zachwytem ;d ale może musze go jeszcze posłuchać kilka razy

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Cz sty 21, 2010 12:07 pm 
[quote="żółwik"]Zapowiada się bardzo bardzo bardzo dobry album,
jak zapowiada to singiel :03:

To teraz czekamy do 26.02 - usłyszeć cały
do 26.03 - usłyszeć na żywca w "Studio" :07: :P[/quote]

żółwik do zobaczenia!! :D na koncercie ...kawałek zawodowy zapowiada miażdżąca płytę ;D

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Cz sty 21, 2010 1:15 pm 
Zguba
Zguba

Być może specjalnie wybrano ten numer na promocje płyty, ponieważ publikując najlepszy kawałek nie było by już tego zachwytu po premierze. Co do tego że cała płyta ma być w formie kryminalnej historii nie jestem pewien, a przynajmniej nie podoba mi się to za bardzo. Osobiście wolałbym powrót do starego stylu, coś typu Tabasko albo Jazz w wolnych chwilach. Chodź po tytule płyty i pierwszym kawałku jest go zgodne z prawdą.
Taka mroczna płyta to nie będzie tym samym co Tabasko, na którym były zajebiste numery takie jak (Kochana Polsko, Tabasko, Masz to jak w banku), którymi jaram się do dziś. Ja zastanawiałem się nad numerami typowo życiowymi z różnymi refleksjami oraz morałami. Rozpisując "Śpij spokojnie" nie dostrzegłem tam zbytniego przesłania. Jest to typowa, realistyczna bądź fikcyjna historia kryminalna kojarząca mi się z historiami zza ocenanu. Jeśli cała płyta ma tworzyć kryminalną całość może stać się nudna po pewnym czasie. Ale wierze w OSTRego i mam nadzieję że zaskoczy nas czymś miłym i zabawnym jak tylko najlepiej potrafi.

Odpowiedz z cytatem  
Nieczytany post Nowy postNapisane: Cz sty 21, 2010 3:04 pm 
VIP
VIP

Cytuj:
Być może specjalnie wybrano ten numer na promocje płyty, ponieważ publikując najlepszy kawałek nie było by już tego zachwytu po premierze.

raczej nie, gówno prawda. albo jesteś zadowolny ze swojej płyty w całości albo nie. :) albo wkładasz w to serce albo nie. jesli cala plyta jest dobra, to niezaleznie od singla i tak bedzie uwazana za zajebistą. Znajac Ostrego, pewnie staral sie nagrac najlepiej jak potrafi i jest zadowolony z wszystkich kawalków, ale jak dla mnie, to on już przestał być błyskotliwy jeśli chodzi o rap. :) Cenie go i szanuje, ale ten utwór nie wgniótł mnie w fotel, tak jak kilka lat temu np Brother on The Run. Nawijka jest w porządku, ale nie rozpierdala. Dobry bit, ale nic poza tym. Bardziej podobała mi się produkcja dla PMM, bo to była petarda. Mam cichą nadzieję na kilka takich właśnie petard na najblizszej plycie, oczywiscie jesli chodzi o bity, ale powszechnie rozumianego rozpierdolu i masturbacji jak dla mnie to juz raczej nie bedzie :26:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1